Spisesteder og aktiviteter

Det er med god grunn at Hamar blir kalt innlandshovedstaden. Byen har mye på menyen, både for håndballspillere og foreldre. Vi anbefaler å ta en tur inn til sentrum og spesielt en hyggelig gåtur langs vår kafegate nummer en; Strandgata. Her har vi satt sammen noen høydepunkter av spisesteder i Hamar.

Voksenvennlig // spisesteder

Nagomi – Mat med opphav i Japan. Hamars beste sushi!
Basarene – Økologisk kortreist matopplevelse i fantastiske og tradisjonelle omgivelser
Royal India – Smaksrik, spicy mat fra andre siden av kloden.

Familievennlig // Spisesteder:

Pizzanini – Avslappet atmosfære, hyggelig personale og gode porsjoner. Her finnes alt av pizza, samt pastaretter, hamburger, salater, biff og småretter. Vil dere spise i større grupper, er det mulighet for bestilling av langbord. Valgfri turneringspizza til kr. 250,- ved fremvisning av deltakerkort.

La Perla – En av Hamars hyggeligste restauranter som ligger i gangavstand fra Boligpartner Arena og Prestrudhallen, samt flere av skolene. La Perla serverer pizza i tillegg til flere europeisk og tyrkiske klassikere. Har du deltakerkort for Storhamar Cup får du i cup helgen valgfri stor pizza til kun 180,- kroner.

Peppes Pizza – Pizza og pasta på Østre Torg
McDonalds – Fastfood hos Torghjørnet kjøpesenter midt på Stortorget
O´Learys – hamburger og grillretter i Strandgata
Hot and Spicy – Kinarestaurant med spennende retter.
Big Horn – Gammel stall har blitt et møtested. God mat i hyggelige lokaler. Stortorget

Familievennlig // Kafé:
Gravdahl – En av Norges mest roste bokkafeer – til og med Hellstrøm likte seg her! Om du er glad i en god bok og en god kopp kaffe, da er dette stedet for deg.
Larsen – Et av Hamars nyeste tilskudd. Nyt kaffen blant retrointeriør, og titt på alle de fine varene. Lokalet, en gammel elektrikerbutikk, er grunn nok til å legge et besøk her.
Tante Gerda – Hjemmelaget mat, avslappet miljø, kultur på veggene og leker til barna.
Kai og Mattis café– Kafeen kjent for sine himmelske kaker.
Café Valuta – sentralt ved Stortorget og spennende retter

Aktiviteter:
Det blir gjerne litt ventetid mellom kampene, og hva er vel bedre enn å fylle tiden med litt sightseeing og opplevelser? Vi har plukket ut noen høydepunkter, og har valgt å dele opp opplevelsene i kategorier for å gjøre det lett for deg å velge hva som passer deg og dine best, slik at du kan bli kjent med Hamarområdet på beste måte. Her finner du noe for alle!

Barnevennlig // LEKELAND1:
Hos Lekeland1 kan du boltre deg i ballbinger, sette fartsrekorder i rutsjebaner og leke spiderman i klatrenettet. Du finner også en barnevennlig meny, med blant annet pølser og slusj! De har også et Miniland for barn i alderen 0 – 5 år. Åpningstider: Fredag 11:00 – 2000, lørdag og søndag 11:00 – 19:00.

Barnevennlig // BOWLING1:
Ta med familien på et slag bowling i romslige lokaler. Det er også mulighet for å spille billiard, og blir dere sultne, kan vertskapet tilby mat som hører hjemme på en bowlingbane. Det kan lønne seg å bestille bane. Åpningstider: Søndag – torsdag 12.00 – 23.00, fredag og lørdag 12.00 – 02.00. 18 års aldersgrense etter 21.00 fredag og lørdag.

Barnevennlig // JERNBANEMUSEET
Ta et dypdykk i jernbanens historie og vandre rundt blant gamle stasjonsbygninger og lokomotiv. Her kan du kjøre Mini Knertitten, leke og tegne i Lekekroken eller mate hønene. I restaurantvogna Kari-Sofie fra Ber¬gensbanen kan du kjøpe is, brus og vafler lørdag og søndag 11.00 – 16.00.

Familievennlig // KOIGEN
Om værgudene er med oss, kan du ta en dukkert og nyte sola ved Mjøsas bredd. På det sentrumsnære friluftsområdet Koigen finnes Hamars stupetårn, lekeapparater til de yngste, sandvolleyballbaner for den sporty, skatepark for de urbane og en flott sandstrand for avslapning i sola. Det er også et nydelig turområde for de som bare vil rusle seg en tur.